Summer Event en Open Monumentendagen

In de eerste helft van september hoeft u zich op zaterdag echt niet te vervelen.

Op zaterdag 7 september organiseert de Dorpsvereniging weer de jaarlijkse Summer Event in het park bij de Koepelkerk. Vanaf 13.00 uur staan er kramen van allerlei organisaties die laten zien wat zij allemaal doen. Er is volop muziek, u kunt genieten van allerlei hapjes en drankjes vanuit diverse culturen, en ook kinderen komen volop aan hun trekken. Het wordt weer een heel gezellig feest voor iedereen, tot in de avond!

De zaterdag en zondag daarop, 14 en 15 september, zijn de jaarlijkse landelijke Open Monumentendagen. Dit jaar staat Open Monumentendag in het teken van “routes, netwerken en verbindingen”, met de slogan “Onderweg!”. Dit thema richt zich op reizen van A naar B, de transformatie van oud naar nieuw en het verbinden van verleden en heden. ‘’Onderweg!’’ moedigt bezoekers aan om
historische routes te verkennen, nieuwe mensen te ontmoeten en deel te nemen aan diverse netwerken.

Overal, ook in Midden-Drenthe en in Smilde, staan allerlei gebouwen open. Zo is in Smilde de Koepelkerk open, met een film over de geschiedenis van de Drentse hoofdvaart. In de Waterstaatskerk in Bovensmilde wordt een foto-expositie gehouden ter ere van het 160-jarig bestaan van de kerk. Vanaf daar is er een route naar de expositie “50 jaar Molukse Wijk’’ in Bovensmilde. In de Stefanuskerk in Beilen vindt een overzichtsexpositie van de Kunst- en Cultuur vierdaagse plaats. En er is bijv. een speciale fietsroute langs diverse monumenten in Midden-Drenthe. Fiets mee en/of ga kijken!

Voor meer informatie zie www.middendrenthe.nl/monumentendag.

Het weekend daarna, maar dan op de vrijdag, 20 september, is de jaarlijkse World Cleanup Day. Hierover komt binnenkort een apart bericht op deze site!