MOEK-subsidie

Bedenk een plan om uw buurt mooier te maken!

25 juli – Mooi Op Eigen Kracht (MOEK) gaat weer van start. Buurten, dorpen, wijken (sport) verenigingen kunnen een plan indienen waardoor hun leefomgeving mooier wordt. De gemeente Midden-Drenthe heeft 30.000 euro beschikbaar gesteld. De prijzenpot wordt verdeeld onder de winnaars.

Logo van MOEK Mooi op Eigen Kracht

Echt Naoberschap

Wethouder Rieja Raven: “Al voor de zevende keer gaat MOEK van start. De mensen in de dorpen en wijken in onze gemeente zijn tot veel in staat, dat hebben de vorige edities wel laten zien. De projecten brengen mensen samen en maken onze gemeente een stukje mooier. Dat is echt Naoberschap en dat is typisch MOEK! Als gemeente zijn we dan ook blij dat we ook dit jaar weer €30.000 beschikbaar kunnen stellen. Ik ben nu al benieuwd naar de ideeën die we op 7 december gaan zien!’’

Hoe ziet MOEK eruit?

MOEK gaat om een ‘mooiere’ omgeving waarbij ‘op eigen kracht’ veel gedaan kan worden. Dit kan op allemaal verschillende manieren. Voor MOEK is het belangrijk dat de plannen ervoor zorgen dat de leefomgeving mooier wordt. Maar door het samenwerken wordt ook de onderlinge band van de inwoners versterkt. Daarnaast moeten de plannen breed gedragen zijn en voor het grootste deel door de inwoners zelf uitgevoerd worden.

Prijzenpot

De gemeente Midden-Drenthe heeft voor MOEK 30.000 euro beschikbaar gesteld. Een jury beoordeelt de plannen. Zaterdag 7 december 2024 zijn de presentaties van de plannen in het gemeentehuis in Beilen. Na afloop worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Wilt u meedoen aan MOEK?

Aanmelden voor MOEK kan vanaf 15 augustus tot 1 november 2024.