Stem op Boom van het Jaar!

De grote mooie rode beuk in het voormalige ‘Doktershuis’ aan de Vaart is gekozen tot ‘Boom van het jaar 2024’ van de Provincie Drenthe en doet nu mee aan de landelijke verkiezing! De kop luidt:

2. Smilde – Een rode beuk als symbool voor moed

Deze enorme rode beuk werd ooit als statussymbool aangeplant bij de villa, gebouwd in 1903 in opdracht van burgemeester Servatius. Tijdens de oorlogsjaren woonde huisarts Freeve hier. De Duitsers hadden een bunker achter het huis. Zij wilden alle bomen in de tuin te kappen voor hun schootsveld. De dappere vrouw van de huisarts ging bij elke boom de strijd aan. Deze rode beuk bleef behouden en staat symbool voor haar moed.

Iedereen kan meestemmen, dus breng je stem uit op deze boom! Wie weet lukt het dan wel deze prachtige historische beuk met mooi verhaal tot Nederlandse boom van het jaar 2024 gekozen te krijgen. Dat zou heel leuk zijn, helemaal nu we aan de vooravond staan van het jaar waarin 80 jaar Vrijheid wordt gevierd! Vergeet het niet, geef dit door aan iedereen en breng je stem uit vóór 17 oktober 12.00 uur via www.boomvanhetjaar.nl .