Fietspad Veenbrug

Het fietspad naar de Veenbrug is klaar. Het is dus nu heel gemakkelijk om vanaf de Fazantenlaan even naar de eeuwenoude veenbrug te fietsen(of te lopen, dan kan ook natuurlijk). Het mooie pad is doorgetrokken tot aan het fietspad aan de andere (oost)kant van de veenbrug, zodat je ook door kunt fietsen en zo een mooi rondje kunt maken. Doen!

Het initiatief voor dit fietspad werd zo’n 15 jaar geleden genomen door Roelof Matien. Het mooie plan dreigde te verzanden. Wim Snel nam het stokje over en met ondersteuning van de Historische Vereniging Smilde, de Culturele Raad Smilde en het Bewonersplatform is het toch gelukt om de gemeente achter dit plan te krijgen. Ook de provincie en de grondeigenaren werken mee, en we zijn heel blij dat Koers het werk uitvoert en meer dan dat!

Een mooi voorbeeld dat doorzetten loont, en dat door samenwerking van alle betrokkenen veel mogelijk is. Binnenkort kan iedereen veilig en comfortabel van de Fazantenlaan naar de veenbrug fietsen en lopen. Een aantrekkelijk dorpsommetje, dat zo ook een mooie schakel kan worden in het fiets- en wandelnetwerk.