Bruggenbouwers in het zonnetje!

In een feestelijke, drukbezochte bijeenkomst in Dorpshuis Smilde werden vrijdagmiddag 9 februari een aantal Bruggenbouwers uit de Smildes in het zonnetje gezet. Allemaal mensen, die op hun eigen manier en op hun eigen terreinen bezig zijn om bruggen te slaan tussen inwoners en groepen in onze dorpen. Contact maken en verbinden, een voorwaarde om elkaar echt te leren kennen en op een fijne manier samen met elkaar in onze dorpen te leven. Dat ‘samen doen’ kwam als centraal thema goed naar voren deze middag, uit de verhalen van de Bruggenbouwers!

Op het podium werden Wim Snel, Mindert van de Velde, Emy Noya, Peter Daalman en Jorn Horndijk geïnterviewd. Allemaal bruggenbouwers, net als Manouk Warnies en Ellen Eleveld (verhinderd) die heel actief zijn in de Dorpsvereniging en in het Dorpshuis Smilde, gastheer van de bijeenkomst. Van Sjors Prummel, Wendy Rispens en Allaa Haeidar stond al een interview in de Neiskrant. Ook Wout Stam, die vorig jaar al als bruggenbouwer was geportretteerd, was aanwezig. Zij allen stonden in het zonnetje deze middag. Uit de handen van wethouder Rieja Raven en burgemeester Jan Zwiers ontvingen zij een leuk en duurzaam presentje (een ‘bloemenbommetje’, gemaakt door de mensen van Cosis) en een lijstje voor de foto, die van hen werd gemaakt.

De bijeenkomst vormde ook de opening van een expositie van schilderijen, die vorig jaar al door het kunstenaarscollectief het Drents Portret werden gemaakt van werden gemaakt in het kader van het Bruggenbouwersproject van de gemeente Midden-Drenthe. Anneke Verstegen van het kunstenaarscollectief vertelde nog een en ander over dit project. Deze schilderijen zijn in het dorpshuis te zien tot 16 december.

Na de huldiging bleef het nog lang gezellig. Onder het genot van een drankje en van de heerlijke soep en hapjes, gemaakt door vrijwilligers van het dorpshuis, konden de vele aanwezigen verder kennis maken met de burgemeester en de wethouder en met diverse groepen die in het dorpshuis actief zijn. De bijeenkomst werd nog opgeluisterd door de muzikale inbreng van de Smeltezangers en de djembé-groep van het dorpshuis. Het was een hele mooie middag. Dank aan alle mensen die de bijeenkomst hebben georganiseerd en eraan hebben meegewerkt, incl. de ambtenaren en Erik, de sociaal-beheerder van het dorpshuis!